Hatásmechanizmus

 Engedély száma: 04.2/4386-1/2016

Az újfajta növénytápszereknek egyre nagyobb szerep jut a növénytermesztésben, mivel az egyre gyarapodó népességet megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerrel kell ellátnunk. Rövidtávon nagyhozamok érhetők el a műtrágyákkal való termésmennyiség növelésével, de ez hosszú távon nem tartható fent mivel tönkre teszi a talajainkat, ami előbb vagy utóbb termés kieséshez vezet. 

A mi termékünk megoldást jelenthet. Az AlgilBio növénykondicionáló készítményt a zöldség növénytermesztőkön át az otthoni konyhakerti növények ápolásán keresztül rengeteg emberhez érhet el. A bio tápszert giliszták segítségével elő állított humuszból, valamint növényi anyagok használatával hozzuk létre. Az új termékkel sikeresen kísérleteztünk a Károly Róbert főiskolán egy külön álló kísérlet keretében. Továbbá a hatóságnál végzett kísérletek is pozitív eredményekkel jártak. A folyadékban lévő mikroorganizmusok a növények számára elősegítik a tápanyagfelvételt (effektív mikroorganizmusok). Jó hatással van a szárnövekedésre, valamint a levélképződést is elősegíti. A folyadék hatására több virág képződik, továbbá a termésképződés és a termésérés is hamarabb zajlik le. A növénykondicionáló kiváló talaj számára is, mivel a benne lévő mikroorganizmusok a talajban elszaporodva kedvezően hatnak a növényre. A gazdálkodók számára jó alternatíva, mivel szintetikus anyagokat nem tartalmaz. 

A folyadékban található mikroorganizmusoknak köszönhetően a növények óriási gyökérhálózatot tudnak létre hozni, ami segíti a növények számára a megfelelő tápanyagfelvételt.

Felhasználási lehetőségek és alkalmazási dózisok

(paprika kultúrában)

Az AlgilBio növénykondicionáló készítménnyel végzet kísérletek eredményei

A forgalmazási engedély megszerzéséhez szükséges laboratóriumi vizsgálatokon a termék átesett, ami alapján jogszabályban előírt értékeknek teljes mértékben megfelelt. A folyadék toxikus elemeket nem tartalmaz, valamint a higiénés mikrobiológiai vizsgálat alapján bőven a határérték alatt van az emberre veszélyes kórokozók száma. A növénykondícinálónk pH semleges és fitotoxikus elváltozást nem okoz a növények számára.

GEP kísérlet paprika kultúrában

Legutóbbi kísérletünk során napfényhiányos helyen tartott palánták 2015.05.03-án lettek kihelyezve napfényes erkélyre, ami után folyamatos kezelést kaptak az AlgilBio növénykondicionáló készítményből. Markáns javulás figyelhető meg a növények állapotában kevesebb, mint három hónap után.

Stressz hatásoknak kitett (nagyhőség, vízhiány) paradicsomon végzet kísérlet során a termékünkkel kezelt növények jobban ellenálltak stresszhatásoknak, illetve sokkal nagyobb terméshozamot produkáltak a kontrollhoz képest. A kijuttatott növénykondicionáló könnyen hígítható klórmentes vízzel, emellett a folyadék megtapad a növény felszínén. Paprikán végzett kísérletek során pedig terméshozam-, levélszám-, magasság növekedést illetve átlagbogyó súlynövekedést tapasztaltunk.

Paradicsomon végzett kísérlet eredményei: 

Nagyüzemi körülmények között végzet kísérlet során pedig 15%-os terméshozam növekedést értünk el hatszori kjuttatással, de az Algilbio növénykondicionáló megfelelő időben és rendszeresen kijuttatva akár 20% - 40% közötti terméshozam növekedést is eredményezhet.

AlgilBio Kft., 3200 Gyöngyös, Vasöntő utca 2., +36-70-385-7070
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!